Przekąski zimne
Przekąski zimne
-
Śledź w śmietanie z jabłkiem i cebulką
-
"Zimne nóżki" - galaretka z golonki i nóżek wieprzowych
-
Obatzda - serowy, bawarski specjał z gorącym i chrupiącym preclem
-
Oferta specjalna
"matjasowa trójka", czyli śledź na 3 sposoby
-
Hackerle, czyli tatar ze śledzia
-
Tatar z wędzonego łososia
-
Siekany tatar z polędwicy wołowej
-
Szef kuchni poleca
"Deska Rzeźnika" dla 2 osób, czyli wybór wędlin własnej produkcji
Przekąski ciepłe
Przekąski ciepłe
-
Migdały prażone w soli
-
Precel z mięsem z golonki / z łososiem wędzonym / z serem pleśniowym
-
Szef kuchni poleca
Placki ziemniaczane w sosie kurkowym
-
Placki ziemniaczano-kapuściane z matjasem
-
Placki ziemniaczane z łososiem wędzonym
-
Nowość
Gęsie wątróbki smażone w maladze z bakaliami
-
Zakręcona kiełbaska na bawarskiej kapuście
-
Krupniok z patelni z cebulką
Pierogi ręcznie robione
Pierogi ręcznie robione
-
Pierogi ruskie z gęstą śmietaną
-
Nowość
Pierogi z krupniokiem
-
Podsmażane pierogi z cielęciną
-
Szef kuchni poleca
Koryto pierogów dla 2 osób
Sałaty
Sałaty
-
Bawarska sałatka ziemniaczana
-
Oferta specjalna
Zielona sałata z grillowanym indykiem
orzechami, morelami i sosem śliwkowym -
Gęsie wątróbki na liściach sałaty z czosnkowym aromatem z grzankami
Zupy na talerzu
Zupy na talerzu
-
Krupnik na gęsich żołądkach 400ml
-
Szef kuchni poleca
swojski żur w chlebie z kiełbasą i jakiem
-
Flaki wołowe z parmezanem 400ml
Dania Mięsne
Dania Mięsne
-
Szef kuchni poleca
Golonko z pieca piwem podlane
podawane z chlebem i musztardą z chrzanem -
Żeberko na panczkraucie
-
Mielone kotlety wieprzowe podawane z puree ziemniaczanym i mizerią
-
polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym z kopytkami
-
Rolada wołowa z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą
-
Oferta specjalna
Koryto WunderBAR dla 2 osób
-
Sznycel cielęcy z sałatką ziemniaczaną i jajkiem sadzonym
-
1/2 kaczki barbarie pieczonej z winnymi jabłkami
podanej z kluskami śląskimi i czerwoną -
Stek z polędwicy wołowej podawany z grillowanymi warzywami i sosem pieprzowym
-
Nowość
Filet z indyka po parysku z frytkami i sałatką coleslaw
Ryby
Ryby
-
Grillowany filet z łososia podawany z warzywami grillowanymi i ryżem
-
Stek z halibuta ze szpinakiem i ziemniaczanym puree
-
Pstrąg z patelni podawany z frytkami i surówką z kiszonej kapusty
Dodatki
Dodatki
-
Śląski panczkraut z boczkiem
-
kapusta bawarska/ kapusta zasmażana/ kapusta czerwona
-
buraczki z chrzanem
-
szpinak
-
warzywa grillowane
-
bratkartofle
-
ziemniaki z wody/ puree
-
frytki
-
gorący precel
-
kluski ślaskie/ szare 10 szt.
-
sos pieprzowy
-
ogórki WunderBar
-
Szef kuchni poleca
swojski żur w chlebie z kiełbasą i jakiem
-
smalec
-
chleb
Desery
Desery
-
Lody makowe lub chałwowe własnej produkcji
-
Gorący suflet czekoladowy
-
Apfelstrudel z gałką lodów i sosem waniliowym
-
Tiramisu WunderBAR